Nadat onze dochter in de voorjaarsvakantie op wintersport is geweest met school hebben we besloten om eind van het jaar eindelijk weer eens met z’n drieën op wintersport te gaan. Ondertussen is de zomervakantie al lang geboekt en zijn we zelfs voor volgend jaar mei een moeder-dochter-weekend met m’n schoonzus en haar moeder aan het plannen, tijd om alle korte en langere vakantietripjes eens op een rij te zetten!

In de meivakantie ga ik meestal een dagje shoppen met m’n dochter. We hebben Utrecht en Amsterdam gehad, we zijn een dag naar Den Bosch geweest en in Antwerpen hebben we er een nachtje in een hotel aan vastgeplakt.

We zijn allebei nog nooit in Groningen geweest, dus als onze dochter tijd heeft in de meivakantie (er moet tenslotte ook geleerd worden voor haar examen) ligt een dag en een nacht Groningen in de planning. Lekker shoppen, eten en cultuur snuiven en natuurlijk quality time met z’n tweetjes!

Sinds een jaar of 10 sparen we met mijn ouders, m’n broer, schoonzus en m’n neefje en de moeder van m’n schoonzus voor een tweejaarlijkse familievakantie. Omdat we om het jaar een paar dagen weggaan, kunnen we meestal een heerlijk luxe huis huren met voor iedereen een eigen slaapkamer en een extraatje als een zwembad of een sauna.

Nadat we een aantal keer over de grens zijn geweest (lees België, de Ardennen) hebben we besloten om het dit jaar in ons eigen land te zoeken en hebben we een heerlijk huis in Eibergen gehuurd. Rondom Hemelvaart gaan we hier een paar dagen relaxen en de leuke steden in de omgeving bezoeken, iemand nog tips?

Dit jaar gaan we voor het eerst sinds we onze dochter hebben buiten de schoolvakantie op vakantie. Wel mét dochter, want ze zit in 6 VWO en heeft haar laatste examen op 22 mei. Ze gaat in de zomervakantie ook met haar vriendinnen op vakantie, maar tussen de herkansingen en diploma-uitreiking in gaan we met z’n drietjes 11 dagen naar Kefalonia.

We hebben via Eliza was Here een villaatje gehuurd aan het strand met eigen zwembad en een auto. Hier kunnen we ons wel 1,5 week vermaken met boeken lezen, lekker eten, leuke dingen bekijken en vooral genieten van de zon, het strand en elkaar!

Als ik goed geteld heb, ga m’n vriendin en ik dit jaar voor de 12e keer in het tweede weekend van december naar een kerstmarkt. We begonnen met een dagje op en neer met de bus naar Aken of Düsseldorf, daarna werden dit twee dagen met de trein of auto en afgelopen jaar zijn we voor drie dagen naar Praag gevlogen.
We zijn allebei absoluut fan van de Duitse kerstmarkten, maar de markten ‘in de buurt’ zoals o.a. Dortmund, Keulen en Essen hebben we al bezocht. Als kerstmarkt-liefhebsters is onze ultieme wens om Londen een keer te bezoeken tijdens de kerstperiode, deze staat hoog op ons lijstje voor dit jaar. Binnenkort maar even overleggen…

 

Het is nu ruim 3 jaar geleden dat we voor het laatst op wintersport zijn geweest. De afgelopen jaren waren er steeds andere zaken waar we ons geld aan uitgegeven hebben. We zijn verhuisd, we hebben een andere auto gekocht en dit jaar zijn we bezig met de verbouwing van de badkamer en helaas kun je je geld maar één keer uitgeven….

Maar als het goed is, hebben we geen grote financiële projecten meer op stapel staan als de badkamer klaar is, dus hebben we afgelopen week besloten dat we in de Kerstvakantie gewoon weer eens op wintersport gaan. De laatste keren zijn we steeds met vrienden van ons op wintersport geweest, dus dit wordt de eerste keer met z’n drieën!

De allerlaatste trip die op de planning staat, is een trip met m’n moeder en m’n schoonzus en haar moeder naar Lissabon. Het idee komt bij m’n schoonzus vandaan, ze opperde het idee omdat onze beide moeders allebei 70 zijn en nog gezond en goed ter been. Dit idee hebben we tijdens de high wine ter ere van de 50-jarige verjaardag van schoonzus geopperd en het viel gelukkig in goede aarde!

We hebben nu een datum in mei 2018 geprikt en een bankrekening geopend, zodat we alvast kunnen sparen voor de vliegreis en accommodatie. Het is natuurlijk wel pas over ruim een jaar en in een jaar kan ontzettend veel gebeuren, maar we gaan er van uit dat de situatie qua gezondheid (en de rest) tegen die tijd nog steeds hetzelfde is!

Best wel een behoorlijke lijst, al zeg ik het zelf. Dat worden weer heel wat avondjes neuzen op de sites van Cheaptickets, Airbnb en Tripadvisor!

Liefs,
Lin ✿

2 comments on “Wie reist, die blijft!”

  1. Ik las dat je in Albufeira bent geweest vorige week, dan was je in ieder geval een eind in de buurt! 😉 Albufeira staat nu in ieder geval ook op mijn to-travel-list, leuk artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *