Een jaar of 15 geleden heb ik een tatoeage op m’n enkel laten zetten. Ik wilde heel graag een tattoo die iets met onze dochter te maken had, maar ik wilde geen naam of ander herkenbaar iets. Uiteindelijk is het het Chinese teken geworden voor ‘het leven schenken’ en ik ben er nog steeds heel blij mee. Er wordt gezegd dat als je eenmaal aan een tatoeage begint, je er niet meer mee ophoudt. Dat valt bij mij wel mee, maar ik zou toch heel graag nog eentje willen….

Toen ik een aantal maanden geleden mee was met m’n vriendin, die haar wenkbrauwen liet tatoeëren, heb ik tijdens het wachten wat inspiratie op zitten doen. Ik zou heel graag nog een kleine tatoeage aan de binnenkant van m’n linkerarm willen. Net als de tattoo op m’n enkel wil ik dat-ie wel een betekenis voor me heeft, en toen kwam ik op Pinterest onderstaande tatoeage tegen…. ik was verkocht!

Ik zag het helemaal voor me, de vingerafdruk van onze dochter en van mezelf verenigd in een hart. Helaas dacht dochterlief er heel anders over…. ze heeft dan ondertussen wel drie gaatjes in beide oren, maar ze heeft helemaal niets met tatoeages. Ze wilde haar vingerafdruk dus ook absoluut niet afstaan voor dit kunstwerk.

Maar het idee van een tweede tatoeage heeft zich toch in m’n hoofd genesteld. Ik heb ondertussen al heel wat ideetjes opgedaan, dit zijn m’n favorieten:

Dit vind ik een hele mooie, sierlijke tatoeage, waar je met een beetje fantasie een moeder met haar dochter in ziet

Ik ben gek op sterren, ze zijn bij ons in huis ruim vertegenwoordigd. Twee van deze piepkleine sterretjes aan de binnenkant van m’n onderarm lijkt mee ook heel subtiel en mooi

Een hart staat voor leven en liefde en is natuurlijk altijd een heel mooi teken. In dit hart zie je, wederom met een beetje fantasie, de beginletter van de naam van onze dochter…. de B!

Ook mooi, dit grof ingekleurde hart!

Mijn man, dochter en ik zijn met z’n drietjes, dus dit zou ook een hele mooie tatoeage zijn…

Op m’n bord ‘Tattoos’ op Pinterest vind je nog veel meer ideeën die ik ben tegengekomen. En nu nog een keuze maken….

Liefs,

Lin ☘

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *