domesticgoddestag

Ik vind het zelf altijd erg leuk om tags te lezen op de diverse blogs die ik volg. Daarom heb ik dit onderdeel van m’n blog maar eens afgestoft, vanaf vandaag staat er elke maand een Taggin’ Tuesday online.

Te beginnen met een tag die ik al een hele tijd op m’n lijstje heb staan. Te kneuterig voor woorden, deze vragen gaan allemaal over datgene waar in menig relatie behoorlijke discussies over gevoerd worden, namelijk het huishouden!

Via de blog van Manon en Bibian, Little Wonder World, kwam ik deze grappige tag tegen. Het wordt soms kiezen tussen twee kwaden, maar ik ga m’n best doen!

wassen-en-drogen

De was
droger/aan de waslijn
Beide, maar wel zoveel mogelijk in de droger!
sorteren/alles bij elkaar
de was gaat natuurlijk gesorteerd op kleur en stof in de wasmachine, maar we hebben één wasmand op de overloop staan, waar we allemaal al onze was in gooien (alhoewel ik dochterlief regelmatig moet aansporen om haar was in de wasmand te gooien in plaats van op de bank of grond in haar kamer).
een soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel
verschillende soorten, ik heb drie flessen staan voor de bonte, witte en donkere was én dan nog twee verschillende wasverzachters
een wasdag/elke dag een wasje
ik was wanneer het uitkomt, soms 4 wassen op een dag en af en toe een wasje tussendoor
kleding strijken: ja/nee
zo min mogelijk, ik háát strijken!

potato-544073_1920

Koken
makkelijk/culinair
makkelijk! De enige keer dat we iets hoogstaands maken, is tijdens het kerstdiner met familie, maar om dat nou direct culinair te noemen….
weekboodschappen/meerdere keren per week
meestal doe ik op woensdagavond de weekboodschappen, maar daarnaast gaan we nog wel een paar keer per week naar de bakker en slager voor verse producten
vaak hetzelfde per week/veel nieuwe dingen proberen
we hebben absoluut geen vast weekmenu. Wel staan er regelmatig terugkerende gerechten op tafel en ik probeer toch elke week wel een nieuw recept te maken uit de lange lijst met recepten die ik inmiddels verzameld heb
eten bewaren/weggooien
soms koken we bewust voor twee dagen en komt het echt op, maar het gebeurt ook regelmatig dat we iets overhouden, dit bewaren in de koelkast of vriezer tot het moment dat we het enkele weken later tegenkomen en alsnog weggooien…
aan tafel eten/op de bank eten
50/50… als we alledrie thuis eten, zitten we meestal aan tafel. Omdat we alledrie druk zijn met werk, sport, school en allerlei andere sociale dingen is het avondeten altijd wel even een momentje om met z’n drietjes bij te kletsen. Als we alleen of met z’n tweetjes eten, zitten we meestal op de bank voor de tv….

cleaning-532411__480

Poetsen
stofzuiger/swiffer
een swiffer hebben we niet, wel een bezem. Deze gebruik ik dagelijks, uitgebreid stofzuigen doe ik 1 of 2 keer in de week
kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken
ik maak zelf een lekker sopje!
zelf ramen lappen/door de glazenwasser
in ons vorige huis hadden we een glazenwasser, die 1 keer in de 2 maanden kwam lappen, maar sinds we in ons huidige huis wonen, doe ik het zelf. Ik vind dit zelfs de allerleukste huishoudelijke klus, zo fijn dat je na een goeie poetsbeurt weer zo lekker naar buiten kunt kijken! We hebben heel wat ramen, dus ik verbruik tegelijkertijd ook nog een behoorlijk aantal calorieën, mooi meegenomen! ;-))

broom-1837434_1920

Overig
iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is
ik maak elke ochtend m’n bed op!
met de hand afwassen/vaatwasser
vaatwasser!!!!
opgeruimd huis/rommelig huis
opgeruimd! Ik kan pas rustig gaan zitten als het er om me heen een beetje knap uitziet, soms tot ergernis van man en kind…
wie doet het huishouden: jij/partner
ik denk dat de verdeling 80/20 is, 80 door mij en 20 door manlief. Nu werk ik ook gemiddeld 1,5 dag in de week minder, dus ik kan me nog steeds wel vinden in deze verdeling

Dat waren mijn huishoudelijke ontboezemingen. Lijkt het je leuk om deze tag over te nemen, vergeet dan niet te vermelden dat-ie bedacht is door de dames van Little Wonder World enne…. geef mij ook even een seintje, ben erg benieuwd naar jouw huishoud-routine! ;-). O ja, de stock foto’s in deze blog komen van www.pixabay.com!

Liefs,

Lin ☘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *