Ook dit jaar werd landgoed De Knap in Midwoud omgetoverd tot een brocante-, lifestyle en entertainment-walhalla, de Tuinfair genoemd. Dit jaar kreeg de fair een koninklijk tintje, de rode loper was uitgerold voor de bezoekers en op het landgoed stonden maar liefst 146 standhouders hun waar aan de hoofdzakelijk vrouw te brengen.

Dit is het derde jaar dat ik deze Tuinfair met m’n moeder en schoonzus bezocht heb. We begonnen de dag dit keer wel anders dan anders, want voordat we naar de Tuinfair gingen, bezochten we eerst Pinkster in Brocante in Middenmeer. Is maar een kleine 20 minuten verderop en hier waren 50 brocanteurs aanwezig om hun meer dan gave spullen te verkopen.
Deze brocantemarkt wordt gehouden op het erf en in de tuinen bij het Huis van Middenmeer. Er waren hier maar enkele kramen die geen brocante verkochten, ik heb volgens mij nog nooit zoveel brocante bij elkaar gezien. Je hebt natuurlijk brocante en brocante, wij houden echt van het stoere, industriële brocante en daar hebben we heel veel van gezien.
Ik was eigenlijk op zoek naar oude louvre-luiken voor achter de eettafel, ik heb er een heleboel gezien, maar deze waren allemaal wit of beige of te kort. Gelukkig hadden we nog een fair te gaan waar ik vorig jaar heel veel van deze luiken heb gezien, dus op hoop van zegen…
M’n schoonzus en ik hebben een aantal hele gave items gekocht. Dit hield wel in dat de auto al bijna vol en de portemonnees bijna leeg waren, en toen moesten we nog naar de Tuinfair in Midwoud… 

Wat me deze keer opviel, was dat deze fair een zo goed als exacte kopie van de voorgaande twee keer was. Grotendeels dezelfde standhouders stonden ook weer op hetzelfde plekje als de vorige twee edities, er was voor ons als ‘ervaren’ Tuinfair-gangers dus weinig nieuws te ontdekken, eigenlijk best wel jammer…

Wel hebben we weer heel veel mooie dingen gezien, maar omdat je nu al weet welke plekken op de route je over kunt slaan, waren we met een uurtje over de fair gewandeld. Gelukkig gingen we niet helemaal met lege handen naar huis, als alles binnenkort een plekje heeft gekregen, laat ik jullie zien welke pareltjes ik in huis gehaald heb.

Omdat we wat tijd over hadden, zijn we op de terugweg nog even binnengestapt bij Old Wood, een geweldige woonwinkel in Midwoud met heel veel stoere meubels en woonaccessoires en vooral heel veel industriële lampen. Dit was een hele mooie aanvulling op de fairs die we eerder deze dag bezocht hebben!

Al met al een heerlijke dag, waarop we zo ontzettend veel mooie dingen gezien hebben. Als ik toch eens een dag niet op prijskaartjes hoefde te kijken en kon kopen wat ik wilde, dan mag je me op dit soort fairs loslaten!!

Omdat we de Tuinfair in Midwoud nu na drie keer wel gezien hebben, gaan we voor volgend jaar Pinksteren op zoek naar een voor ons nieuwe brocantemarkt. Weet jij er één die we niet mogen missen, dan hou ik me aanbevolen!

Liefs,
Lin ✿

O ja, ik ben helaas nog niet geslaagd voor louvre-luiken…

2 comments on “Pinkstertraditie voortgezet, alles is brocante!!”

  1. Hoi Mieneke! Ik heb me sinds kort aangemeld bij de Facebook-groep 'Leuke Brocante Markten melden', hierin komen echt de allerleukste markten voorbij! Er zit zeker weten leuks bij jou in de buurt tussen, misschien heb je wat aan deze tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *