Vandaag een lekker groen artikel! Ik ben gek op kamerplanten in huis. In tegenstelling tot een jaar of twee geleden, toen had ik een cactus, een yucca en twee vetplantjes, staan er nu in zo goed als elk vertrek bij ons thuis wel een aantal planten. In de slaapkamer, omdat ze de vochtigheidsgraad verhogen, in onze nieuwe badkamer omdat ze zo goed kleuren bij de stoere betonlook en natuurlijk in de woonkamer, waar je ze vooral zo lekker kunt gebruiken als style-item.

De afgelopen twee jaar heb ik al een bonte verzameling kamerplanten bij elkaar gesprokkeld. In de woonkamer staat een Asparagus samen met een Kindje-op-moeders-schoot op het oude Indiase bakkersblik op de eettafel en in het zitgedeelte staan o.a. een uit de kluiten gegroeide blauwvaren, een Pilea, een Comosum en een grote cactus-familie. Ook in de hal bij de voordeur is groen te vinden, daar staat een Dracena het schoenenkastje op te fleuren.

Nu onze nieuwe badkamer klaar is en ik me eindelijk bezig kon gaan houden met de accessoires, heb ik als eerste een heel gaaf bakkersrek bij Binnen en Zoo gekocht voor boven het bad. Kon ik daar tenminste ook wat groens in kwijt! 😉 Hier staan een aantal cactusjes op, een Aloë Vera en een Chinees lantaarnplantje. Achter het toilet staat een hele mooie Calathea en in de hoek bij de wastafel hangen twee Kokodama strings met vetplanten.

Ondanks deze best wel behoorlijke verzameling zijn er toch nog een aantal planten die ontbreken. Ik kan echt nog wel een plekje vinden voor deze beauty’s:

Bananenplant

 

Palmboom

 

Monstera

 

Alocasia

Dit zijn de planten die op mijn verlanglijstje staan. Stuk voor stuk grote planten met een stoere uitstraling, die prima in ons interieur zouden passen. Eerst maar eens ruimte maken, eentje moet lukken, maar alle vier tegelijk…. dat wordt lastig!

Liefs,

Lin ☘

4 comments on “Mijn kamerplanten-wishlist”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *