Iedereen heeft zo zijn of haar favorieten in huis. Een schilderij met een betekenis, een kastje dat ooit van oma is geweest of gewoon een mooie brocantevondst. Hoewel onze woonstijl niet echt in 1 woord is te omschrijven, dekken gezellig, Scandinavisch en stoer met een brocante twist wel redelijk de lading. Ik laat je een aantal items uit ons huis zien, waar ik nog steeds erg blij mee ben.

Mijn man is ontzettend handig. Maar dan ook echt zo handig dat-ie zelf onze badkamer heeft verbouwd met alle werkzaamheden die er bij horen, de riolering heeft vervangen en voor een aanbouw aan ons vorige huis draaide hij ook z’n hand niet om. Het is naast zijn werk een hobby, waar-ie heel veel voldoening uit haalt. Nu zijn we al een tijdje aan het bedenken hoe we hier iets meer mee kunnen, de plannen worden steeds concreter, wordt vervolgd!

Vorig jaar hebben we bij Natuurlijk-AST in Broek op Langedijk een partij oude Hongaarse orgelpijpen op de kop getikt. Manlief heeft daar naast een mooie wandplank ook deze lamp uit gemaakt. Stoer met een klassieke kap, ik vind ‘m nog steeds een plaatje, dat ontzettend goed past in ons huis. Dat bedoel ik dus met handig!

Dit stoere massief houten dienblad van oude planken heb ik enige tijd geleden gekocht tijdens de Pinkster in Brocante Fair in Middenmeer. Ik ben gek op dienbladen, in welke vorm dan ook en als ze dan ook nog eens zo stoer zijn, maak je me helemaal blij. Op dit moment staat hier een gedeelte van m’n cactusfamilie op uitgestald, tezamen met m’n, inmiddels redelijk uit de kluiten gegroeide, pilea-stekje.

Dit schilderijtje staat op onze wandplank achter de eethoek en is geschilderd door m’n schoonmoeder. Helaas is ze ruim 5 jaar geleden overleden, maar als verwoed schilderes heeft ze ons heel veel schilderijen en schetsjes nagelaten. Alle (ruim 600!) kunstwerken die ze gemaakt heeft, liggen bij ons opgeslagen. Er staan en hangen zo her en der wat van haar werken bij ons in huis, we kunnen in ieder geval regelmatig van ‘expositie’ wisselen!

Ik ben heel lang op zoek geweest naar een mooi oud luik voor achter de eettafel. Over aanbod niet te klagen, maar of ze hadden de kleur niet, of ze waren naar mijn mening veel te duur. Totdat ik een kijkje nam bij Binnenenzoo in Haarlem…. en daar stond-ie! In de kleur die ik graag wilde en ook nog eens heel leuk geprijsd! Met van dat mooie oude sluitwerk is het echt een pronkstuk bij ons in de kamer.

Deze oude Franse looplamp heb ik vorig jaar gekocht tijdens de Tuinfair in Midwoud. Hij heeft al op veel plaatsen gehangen, maar sinds ik het Franse luik heb staan, past-ie hier qua uitstraling perfect bij. Er zit een snoer aan van een meter of drie én hij doet het ook nog, dus het is een multifunctionele lamp!

Zoals ik al eerder zei, ben ik gek op dienbladen. Dit ronde metalen dienblad met handvaten staat op onze eettafel. In de winter staat-ie vol met kaarsen, in het voorjaar vaak met vaasjes met bloemen en nu heb ik er twee planten, een windlicht en wat kaarsen op gezet. Dit soort dienbladen komt uit India, waar ze gebruikt worden tijdens trouwerijen voor het serveren van gerechten. Ik denk dat ik ‘m in de herfst verplaats van de tafel naar de wandplank, waar ik ‘m dan rechtop zet en ‘m ga gebruiken als magneetbord.

Wie heeft er tegenwoordig geen shelfie? Deze wandplank bestaat uit twee delen van 90 cm elk, die ik een paar jaar geleden eens gekocht heb bij Xenos. Hierop staat m’n verzameling huisjes, een paar foto’s, wat cactussen en sfeerlichtjes. Heerlijk om deze plank af en toe te restylen!

Heb jij ook een favoriet meubelstuk of accessoire? Laat je hier een foto van zien in de comments?

Liefs,

Lin ☘

2 comments on “Ik laat je mijn favoriete woon-items zien!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *