Ik heb heel veel gave apps op m’n iPhone 7 Plus staan waar ik heel enthousiast over ben en waarvan ik het zonde zou vinden als ze alleen op míjn telefoon zouden staan ?. Daarom zet ik elke maand één van mijn favoriete apps in het zonnetje. Na vorige keer de app ‘Polarsteps‘ uitgelicht te hebben, deze keer een fotografie-app en wel een hele leuke! De app Studio Design kun je zien als een combinatie tussen Instagram en Photoshop en heeft ontzettend veel mogelijkheden. De leukste is misschien wel dat je toegevoegde lagen kunt gebruiken van anderen, waardoor je de mooiste kunstwerken kunt maken.

Studio Design is een gratis foto-editor en design app, waar je vanzelfsprekend ook foto’s mee kunt maken. Deze kun je bewerken en er vervolgens allerlei sjablonen en emblemen aan toevoegen. Tenslotte kun je je kunstwerken uploaden naar de diverse bekende sociale netwerken.

Tot zover niets nieuws, maar Studio kan nog veel meer. In deze app kun je, net als in Photoshop, werken met verschillende ‘layers’. Het is namelijk mogelijk om de toegevoegde lagen van andermans foto’s te gebruiken. Als je een goed geslaagd ontwerp ziet, en er is een heel uitgebreide bibliotheek, kun je dat dus met een paar tikken aan je eigen foto toevoegen. Het gaat dan wel alleen om de toegevoegde effecten, niet de foto zelf. Anderen zullen dus ook niet met jouw foto’s aan de slag kunnen.

Hoe uitgebreider de mogelijkheden, hoe moeilijker het vaak is om te kiezen uit alle frames, doodles en filters die aangeboden worden. Studio heeft ontzettend veel mogelijkheden, maar naar mijn mening is het een zeer intuïtieve app, waar je je helemaal in kunt verliezen als je eenmaal je weg weet te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *