Na de pasta met rijkgevulde groentesaus van vorige maand, deze keer weer een lekker makkelijk en snel pastarecept. Je kunt deze tagliatelle met Boursin eten met spekjes, rucola en/of Parmezaanse kaas, het is een perfect gerecht voor een zomerse dag. Alhoewel, in de winter komt-ie ook regelmatig bij ons op tafel als ik niet zoveel tijd of zin heb om te koken.

Ingrediënten voor 2 personen

  • twee handjes rucola
  • 250 gram (Italiaanse) spekjes
  • Boursin Cuisine
  • een aantal cherrytomaatjes
  • bosuitjes
  • 150 gram tagliatelle
  • Parmezaanse kaas

Bereiding

Snijd de bosuitjes en de tomaatjes. Dit kun je van tevoren doen, maar bijvoorbeeld ook als de tagliatelle aan het koken is.

Bak de spekjes in een klein beetje olie tot ze helemaal gaar zijn. Leg ze daarna eventjes op een keukenpapiertje, zodat het papier het meeste vet kan opnemen.

Ondertussen kook je de tagliatelle zoals staat beschreven op de verpakking. Als het gaar is, giet je het water uit de pan en schep je twee flinke eetlepels Boursin Cuisine door de tagliatelle (of meer, net wat je lekker vindt)

Dat waren de voorbereidingen! Leg een handje rucola op de bodem van een diep bord. Schep hier de tagliatelle overheen. Dan de spekjes, de tomaatjes en de bosuitjes. Tenslotte bestrooi je het gerecht met wat Parmezaanse kaas.

En smullen maar! Lauw is dit gerecht ook prima te eten. Tezamen met een stukje ciabatta is dit een heerlijke, makkelijke en snelle maaltijd!

Liefs,

Lin ☘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *