Toen ik gisteren de rijkgevulde saus voor de pasta aan het maken was, bedacht ik me dat het leuk zou zijn om elke maand een recept te plaatsen. Gewoon zo’n recept van een niet te ingewikkeld gerecht, dat regelmatig bij ons op tafel staat en waarvan ik het oorspronkelijke recept naar eigen smaak heb aangepast. Vandaag bijt de pasta met lekker gevulde groentesesaus het spits af, met dank aan m’n moeder van wie ik dit recept heb overgenomen.

De ingrediënten voor vier personen zijn

  • 300 gr (extra mager) rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngesneden
  • 1 winterpeen (250 gr), geschild en in stukjes
  • 3 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 bakje champignons (250 gr), in kwarten
  • 1 pakje tomato frito (350 gr, Heinz)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 gr pasta naar keuze
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in een paar minuten rul en bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak ongeveer 3 minuten mee.

Voeg de winterpeen, de bleekselderij, paprika en champignons toe aan het gehaktmengsel. Bak 5 minuten op hoog vuur en doe de tomato frito erbij. Verkruimel het groentebouillonblokje over het mengsel, roer goed daar en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Kook ondertussen de pasta (beet)gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg toe aan de saus. Je kunt de pasta en de saus natuurlijk ook apart houden.

Verdeel de pasta over 4 diepe borden en schaaf de Parmezaanse kaas er over. Ik koop zelf altijd de Parmigiano Reggiano snippers bij Albert Heijn, misschien een goeie tip voor als je geen schaaf hebt! Eventueel kun je er ook nog wat verse basilicumblaadjes overheen strooien.

Eet smakelijk!

Liefs,

Lin ☘

3 comments on “LIN’s kookboek – pasta met rijkgevulde groentesesaus”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *