De mooie maand mei hebben we ook al weer achter ons gelaten…. de maand van moederdag, van onze geweldige familievakantie en veel blogactiviteit achter de schermen. Ik heb de highlights van deze heerlijke maand op een rijtje gezet!

De badkamer is een doorlopend project. Manlief is in december begonnen met de aanbouw aan de bestaande badkamer. We hebben een stukje van de ernaast liggende slaapkamer gebruikt om de badkamer te vergroten. We doen alles zelf, soms met wat hulp van m’n vader en dit moet dus allemaal gebeuren op de vrije avonden en in de weekenden. Gelukkig heeft manlief de verbouwing zo geregeld, dat we de badkamer gewoon kunnen blijven gebruiken, je moet er toch niet aan denken dat je al die tijd met je tasje naar de buren of de sportschool moet om te kunnen douchen!

Inmiddels komt het einde steeds meer in zicht. Met 3 vrije dagen komend weekend wordt het bad geplaatst, waarna de laatste gedeelte van de vloer gelegd kan worden. Misschien kan ik volgend weekend in bad, joehoe!!

   

Op 10 en 11 mei vond de PromZ beurs plaats in Ahoy in Rotterdam. Voor ons de eerste keer dat we hier aan deelnamen en het lijkt een vruchtbare beurs te worden. Op dinsdagochtend werd ik om 7 uur ’s ochtends opgehaald door m’n collega. Samen hebben we de stand ingericht en kon de beurs beginnen. Het was helaas wel vrij rustig, maar hé, er hoeft maar 1 goeie klant uit te komen, toch?!

Op m’n werk heb ik een pilea, ook wel pannekoekplantje genoemd, op m’n vensterbank staan. Deze had ondertussen heel veel baby’s, dus ik heb een stekje mee naar huis genomen, deze een dag met z’n worteltjes in een glaasje water laten staan en toen in een pot gezet. Tot op heden doet-ie het fantastisch, ik voel me een hele goeie pilea-moeder! ?

Over moeder zijn gesproken…. 14 mei was het moederdag! Ik kreeg wederom een traditioneel ontbijt op bed van onze dochter, een cadeautje was er nog niet, want dat mocht ik uitzoeken als we in juni met z’n tweetjes gaan shoppen in Gent. Maar toen ik een heel mooi zilveren enkelbandje tegen kwam op de site waar dochterlief een aantal oorbellen ging bestellen, heeft ze deze ook in haar winkelmandje gegooid. Blij mee!

Als fanatiek Netflixer heb ik deze maand het hele eerste seizoen van ‘Designated Survivor’ gekeken. Wat een waanzinnig goeie serie! Kiefer Sutherland speelt in deze serie Tom Kirkman, Minister van Volkshuisvesting en Stedelijke Ontwikkeling, die is aangewezen als designated survivor (aangewezen overlevende). Deze designated survivor is aangesteld om bij gebeurtenissen waarbij president, vice-president en kabinet samen aanwezig zijn, fysiek ergens anders te zijn zodat nooit de gehele presidentiële lijn van opvolging weggevaagd kan worden.

Tijdens de State of the Union komen de president en alle kabinetsleden om. Kirkman wordt snel ingezworen als president, maar de aanval op de State of the Union is slechts het begin van een serie gebeurtenissen. Echt zo’n serie waarbij je na een aflevering er tóch nog eentje kijkt omdat het zo spannend is… aanrader!

Onze kruidenla is me al tijden een doorn in het oog…. tientallen potjes, open zakjes en pakjes, het werd tijd om er nu eindelijk eens iets aan te doen. En wat kan je dan blij worden van het eindresultaat… Vond het wel een vermelding in de maandelijke highlights waard!

Het hardlopen schiet er al een aantal maanden behoorlijk bij in, maar sinds ik een Fitbit Charge 2 heb, probeer ik wel aan m’n dagelijkse stappen-doel te komen. Ik wandel wat vaker naar de supermarkt in plaats van op de fiets en ook loop ik na het eten regelmatig een paar kilometer in de buurt. Toch handig, zo’n activity tracker, binnenkort zal ik m’n bevindingen ‘ns delen.

Voor onze dochter begonnen op 9 mei de examens, na 6 jaar hoopt ze dit jaar het VWO af te sluiten…. ze stond er prima voor en de examens zijn voor zover ze na kon kijken ook best goed gegaan, dus nu wachten op het verlossende telefoontje op 14 juni. Ik zet de vlag alvast klaar, of is dat de goden verzoeken?!

Dit jaar gingen we voor de 7e keer met mijn familie op vakantie. Het is in 2004 begonnen met twee dagen en sinds een paar jaar plannen we dit rond Hemelvaartsdag, zodat we van woensdagmiddag tot zondag kunnen relaxen. En dat is deze keer meer dan prima gelukt! We hadden via Belvilla een waanzinnig mooi huis geboekt in Eibergen, in de Achterhoek. We hadden natuurlijk ook nog eens alle dagen schitterend weer, dus we hebben eigenlijk weinig gedaan, alleen maar veel en heerlijk gegeten en geborreld, geluierd, vreselijk gelachen, gekletst en vooral heel erg van en met elkaar genoten! Zo waardevol om dit nog met je ouders te kunnen doen, deze vakantie neemt niemand ons meer af!

Deze vakantie hebben we ruim een jaar geleden al geboekt en we hebben er toen helaas helemaal geen rekening mee gehouden dat Hemelvaartsdag dit jaar volgde op de examens. Onze dochter had natuurlijk allerlei feestjes op de planning staan, dus ze heeft besloten om dit jaar niet mee te gaan. Heel jammer en natuurlijk heel begrijpelijk, maar ik moest wel even wennen aan het idee dat ze dan vijf dagen alleen thuis zou zijn, voor de eerste keer. Gelukkig zijn er vriendinnen blijven slapen en heeft ze ook heerlijke dagen gehad én het huis zag er keurig netjes uit toen we thuis kwamen!

Zondagavond zijn we thuisgekomen en maandag was ik nog lekker een dag vrij. Druk bezig geweest met de was enzo, maar ook tijd gemaakt voor quality time met m’n dochter. We zijn naar Egmond aan Zee gereden, waar we heerlijk hebben geluncht en bijgekletst bij Van Speijk.

De laatste twee dagen van mei heb ik gewerkt en nu op naar juni!

Liefs,

Lin

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *