Daar is-ie dan, m’n eerste recept! Dit gerecht maak ik al een jaar of 15 als ik geen zin heb om uitgebreid te koken en toch een klein beetje gezond wil eten. Het lijkt ondertussen helemaal niet meer op het originele recept, maar het is in de loop der jaren wel steeds lekkerder geworden!

Heb je geen zin om lang in de keuken te staan, dan is dit een ideaal recept. Je kunt verschillende soorten groente toevoegen, ik heb vanavond o.a. onze enorme zelf gekweekte AH-moestuintjes-courgette gebruikt.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr pasta
350 gr rundergehakt
1 rode paprika
1 courgette
1 grote ui
350 gr passata di pomodori
1 groente-bouillonblokje
creme fraiche
2 el bloem
1 el paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl chilipoeder
1 el ketjap manis
geraspte kaas

Snijd de paprika, courgette en ui in blokjes
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
Rul het gehakt in een grote koekenpan. Tijdens het rullen voeg je het paprika-, chili- en knoflookpoeder en de ketjap manis toe
Als het gehakt gaar is en het de kruiden en ketjap heeft opgenomen, voeg je de gesneden groente toe
Bak deze ongeveer 5 minuutjes mee, iets langer als de groente wat zachter moet worden
Schenk dan de passata erbij en verkruimel het bouillonblokje hierover. Goed omroeren, zodat het bouillonblokje goed opgenomen wordt
Laat dit 10 minuten pruttelen op laag vuur
Giet ondertussen de pasta af en roer de creme fraiche met de bloem en een klein scheutje water tot een gladde saus
Roer dit goed door de tomaten-groentesaus en laat het even doorwarmen
Schep de pasta op de borden, saus er overheen en voor de liefhebbers wat geraspte kaas

Voor een zoetere variant van de saus kun je op het eind een blikje ananasstukjes toevoegen. Ook heel erg lekker!

Eet smakelijk!

Liefs,
Lin ✿

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *