Sinds een aantal jaar bezoek ik samen met m’n moeder en schoonzus in het Pinksterweekend een brocantemarkt. En er zijn er genoeg in Noord-Holland tijdens de Pinksterdagen! We zijn jaren geleden begonnen met de Olmenhorst Fair op landgoed De Olmenhorst in Lisserbroek (is tegenwoordig de Appelparade), daarna zijn we overgestapt naar de Tuinfair in Midwoud en sinds vorig jaar hebben we er een nieuwe favoriet bij, de Pinkster in Brocante op het terrein van het Huis van Middenmeer.

Vanochtend zouden we om een uur of 10 vertrekken, maar toen ik wakker werd om half 9 regende het pijpenstelen en zag het er voor de rest van de ochtend niet echt zonnig uit. Na overleg via Whatsapp besloten we om aan het begin van de middag richting Middenmeer te rijden.

Vorig jaar hebben we, voordat we voor de derde keer naar de Tuinfair in Midwoud zouden gaan, voor de eerste keer deze brocantemarkt in Middenmeer bezocht. Het is een knusse markt met prachtige kramen, opgesteld in de tuinen van het Huis van Middenmeer. Vorig jaar hadden we de auto al vol mooie spullen voordat we verder gingen naar Midwoud, dus dit jaar zouden we de Tuinfair in Midwoud overslaan en alleen de markt in Middenmeer bezoeken.

Het weer was heerlijk, beetje bewolkt, graadje of 22, dus prima omstandigheden om op ons gemak tussen de brocante te snuffelen. Ik had het idee dat de markt kleiner was dan vorig jaar en dat er meer kramen waren met, zoals ik het noem, bloemetjesbrocante en dat er minder kramen waren met stoere, industriële spullen, waar we juist zo gek op zijn.

Evengoed weer heel veel mooie dingen gezien, heerlijk lekkernijen geroken en ontzettend lekkere truffels geproefd. M’n schoonzus heeft een hele gave oude lessenaar met bankje gereserveerd, waar ze dit weekend nog even met m’n broer naar gaat kijken en ik ben gelukkig ook weer geslaagd. Alleen m’n moeder, die op zoek was naar een gruttersbak voor op het aanrecht, heeft helaas niets mee naar huis genomen. Genoeg gruttersbakken, maar deze waren allemaal te hoog.

Onderstaand een korte impressie, mocht je tijdens de Pinksterdagen in de buurt van Middenmeer zijn, dan is deze brocantemarkt zeker een bezoekje waard!

Uiteindelijk ben ik naar huis gegaan met een heel stoer houten dienblad, een oud legerkistje en een waxpot voor in de veranda. Nu nog een mooi plekje vinden, maar dat komt helemaal goed!

   

Liefs,

Lin ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *