Ik heb laatst vijf van m’n favoriete lifestyle blogs op papier gezet, nu zijn de woonblogs aan de beurt. Ik volg zowel Nederlandse als buitenlandse (voornamelijk Scandinavische) woonblogs; de foto’s op deze blogs zijn eigenlijk het eerste waar je naar kijkt, maar ik merk dat ik het toch ook wel erg leuk vind om het verhaal dat er bij hoort te kunnen lezen. Dat wordt wat lastig bij de Scandinavische blogs, dus voor nu hou ik het even bij de Nederlandstalige. Onderstaand een aantal aanraders:

Frivole 
Dit is de blog van Susanne Otter, interieurstyliste. Haar blogposts zijn heerlijk om te lezen, ze deelt zowel werkgelateerde als persoonlijke zaken. Zo heb ik de verhuizing van haar oude (geweldig mooie) huis naar het huis van haar schoonmoeder op de voet gevolgd, evenals de verbouwing van dit huis, zo mooi hoe ze deze periode verwoordt! Niet alleen haar (persoonlijke) verhalen zijn mooi om te lezen, ook (en misschien wel vooral) de foto’s op haar blog zijn een genot om naar te kijken. Deze blog staat al heel lang bovenaan in m’n lijstje en zal daar voorlopig ook niet verdwijnen!
Éénig Wonen
Het gezicht achter deze blog is van Karin Pielage. Op haar blog deelt ze haar passie voor wonen door middel van blogposts, die elke keer een ander onderwerp belichten. Een kastje achter de bank, een werkplek onder de trap of witte werkplekken, alle posts zijn voorzien van mooie inspiratiefoto’s, ik heb hier al heel wat ideeën opgedaan! Sinds kort heeft ze een nieuwe layout, waardoor de blog nog prettiger leest en kijkt en ook de nieuwe rubriek ‘Mijn Droomhuis’ zorgt ervoor dat dit een blog is dat ik heel graag volg!
At mi casa

Misschien is de omschrijving ‘woonblog’ voor de blog van Bianca niet helemaal de juiste, ze schrijft veel over haar huis en interieur, maar ze is (net als ik) gek op quotes, waar ze af en toe een leuke printable van maakt en deelt en ook komt er wel eens een shoplog of een heerlijk recept voorbij. Ik vind het een zeer mooi vormgegeven, lekker leesbaar blog met schitterende foto’s, ik ben fan!
Lekker Fris

Dit blog (en bijbehorend Instagram account) volg ik al heel lang. Miranda Lugtenburg heeft niet alleen een heerlijk blog met fantastische foto’s, maar ook een hele gave webshop (Jotte), waar ze stoere woonaccessoires en meubels verkoopt. Ze verkoopt een geweldig tv-meubel, waarop wij die van ons stiekem een beetje gebaseerd hebben…
missjettle

Mariët heeft pas sinds februari jl. een blog, ik volgde haar al wat langer op Instagram. Op haar blog deelt ze heel veel gave foto’s van haar interieur. Ik bewonder haar vanwege het feit dat ze een supergezellig huis heeft in zo goed als alleen maar wit, zwart en grijs en ze maakt hier echt supermooie foto’s van. Echt een aanrader!
Er kunnen nog genoeg woonblogs aan m’n Bloglovin’ lijst toegevoegd worden, als jullie goede tips hebben, houd ik me aanbevolen!!
Liefs,
Lin ✿

2 comments on “Blogmania…. vijf van m’n favoriete woonblogs”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *