Al jaren staat een city trip naar Barcelona op onze wish list en eindelijk was het afgelopen week dan zover! Onze dochter is begin oktober 16 geworden en om haar Sweet Sixteen te vieren hebben we haar (en onszelf natuurlijk) 5 dagen Barcelona cadeau gedaan. Lees verder voor onze ervaringen in deze geweldige stad!

Afgelopen zaterdag (op mijn verjaardag ?) vlogen we om half 1 ’s middags vanaf Schiphol naar vliegveld El Prat in Barcelona. We hadden via Airbnb een appartement gehuurd vlak bij Placa d’Espanya, hier werden we om half 4 door de verhuurster welkom geheten. Het appartement zag er prima uit, lag vlakbij een metrostation en boven een kleine supermarkt. Nadat man- en dochterlief de eerste levensbehoeften hadden ingeslagen en ik de koffer had uitgepakt, hebben we onze wandelschoenen aangetrokken om de omgeving te bekijken.

Aan het Placa d’Espanya ligt Les Arenas, of Les Arenes zoals de Catalanen het noemen, een oude arena voor stierengevechten, die voor vele miljoenen is omgebouwd tot shopping- en ontspanningscentrum. Er zijn drie verdiepingen met winkels, er is o.a. een megabioscoop met 12 (!!) zalen en een fitnesscentrum en op de bovenste verdieping zitten diverse restaurants en heb je een schitterend uitzicht over bijna heel Barcelona.

Hoewel de Spanjaarden zelf pas om een uur of 10 ’s avonds gaan eten, kregen wij rond een uur of 8 toch wel trek. Alle winkels waren bekeken, dus hebben we een rondje gelopen op de bovenste verdieping om het uitzicht te bewonderen en gingen we op zoek naar een restaurant. Uiteindelijk kozen we voor La Tagliatella, zoals de naam al suggereert een Italiaans restaurant, en daar hebben we geen spijt van gehad!

In Nederland bestellen we bij de Italiaan altijd een voor- en hoofdgerecht, dus dit waren we hier ook van plan. Gelukkig attendeerde de ober ons op het feit dat de porties behoorlijk zijn, waarna we onze bestelling ietwat aangepast hebben. En gelukkig maar, want zelfs na ‘slechts’ één gang had ik geen plek meer voor een dessert!

Als je hier ooit gaat eten, vergeet dan niet te vragen om de foccacia broodjes vooraf, die waren zoooo lekker! Dit restaurant is absoluut een aanrader, heerlijke verse pasta, goeie pizza en lasagne en vriendelijk personeel in een echt gezellig sfeertje. Aanrader dus! Toen we het restaurant uitliepen, stond er een behoorlijke rij buiten, ik snap wel waarom!

Na de koffie zijn we rustig aan naar ons appartement gelopen en zijn we rond half 12 in bed gedoken. Het appartement ligt aan een drukke doorgaande weg en in de recensies had ik al gelezen dat de ouderslaapkamer aan de straatkant wat lawaaiig was. Daar was helaas geen woord van gelogen… Na een uurtje keken m’n man en ik elkaar aan en bedachten we dat slapen zo wel heel lastig zou worden. Daarop hebben we het matras en het beddengoed bij elkaar gepakt en zijn we verhuisd naar de woonkamer aan de achterkant van het appartement. Hier was de geluidsoverlast een stuk minder en zijn we gelukkig snel in slaap gevallen…

Morgen het vervolg van ons reisverslag!

Liefs,
Lin ✿

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *