Ik hou van koken, maar ben niet zo’n keukenprinses die zonder recept een heerlijk gerecht op tafel kan zetten. Andijvie-stamppot of spaghetti lukt echt wel zonder, maar als het iets onbekends is, heb ik toch graag een recept als back up. In m’n Pocket-app, op Pinterest en sinds kort ook in de myTaste-app heb ik de afgelopen jaren honderden (of misschien wel duizenden) recepten verzameld. Ik heb inmiddels een klein beginnetje gemaakt met het categoriseren van deze recepten en kwam toen zoveel lekkers tegen… Dit is een kleine greep uit mijn collectie, dit zijn recepten die ik binnenkort zeker een keer ga uitproberen!

Zeg nou zelf…. als je deze foto ziet, krijg je toch meteen zin in deze kimchi fried rice van Sesu? Tot voor kort wist ik niet wat kimchi was, ik moet bekennen dat ik het ook nog nooit heb gegeten. Maar na wat onderzoek ben ik erachter dat het een supergezond en veelzijdig Koreaans bijgerecht is, bestaand uit gepekelde en gefermenteerde groenten. Met wat rijst van de vorige dag en zo’n mooi sunny side up gebakken eitje erbij, moet dit wel heerlijk zijn!

Heel veel makkelijker dan dit gaat het niet worden! Ik ben gek op pastasalades in de zomer, lekker voor bij de barbecue en als het zo warm is dat je eigenlijk geen zin hebt om te koken. En hou je wat over, geen probleem, dan kun je dit de volgende dag gewoon meenemen naar je werk voor tijdens de lunch. Nu maar hopen dat het snel weer heel warm wordt, want dan kan ik dit recept van Fit Dutchies gaan uitproberen!

Maar mocht het nou niet zo heel warm worden, dan maak ik gewoon dit stoofpotje met rundvlees, paprika en chorizo van de blog Eetlust van Els. Afgelopen winter heb ik regelmatig een stoofpotje gemaakt in de slowcooker en dat kan ook makkelijk met dit gerecht. Heerlijk, die geur van stoofvlees in huis, kan wat dat betreft bijna niet wachten totdat het herfst wordt!

Waar ik ook fan van ben, is van eenpansgerechten. Lekker alles bij elkaar, weinig afwas, ik hou er van! Dit Stroganoff-pannetje van Kookliefde is ook in 1 pan te bereiden. Als je dit nu serveert met gebakken aardappeltjes uit de oven, dan blijft het ook bij 1 pan. Dan moet je wel bakpapier gebruiken, anders moet je de bakplaat afwassen! 😉 De tip in dit artikel om het met spätzle te serveren, ga ik zeker onthouden!

Dit is pas een lekker snel en makkelijk recept, deze pasta met zalm, courgette en citroen! Zo simpel, maar dit soort recepten met weinig ingrediënten levert vaak de allerlekkerste gerechten op. Het meeste heb ik trouwens al in huis, ik moet alleen nog naar de supermarkt voor de zalm, de bieslook en de courgette!

Dit recept voor bloemkool-risotto met geitenkaas van Pauline staat al een tijdje in de wachtrij om gemaakt te worden. Alle ingrediënten vind ik lekker, maar op de een of andere manier moet ik erg wennen aan de combinatie bloemkool en geitenkaas. Ik wil heel graag een keer risotto maken van bloemkool, en ik hou enorm van geitenkaas, dus misschien moet ik dit recept gewoon maar eens maken!

Ook dit gerecht, de gestoofde snijbonen met tomaat en knoflook van de blog van Francesca, heb ik al een tijdje op m’n to-cook-lijstje staan. Lekker simpel, zeer smakelijk en makkelijk te combineren met bijvoorbeeld vis, bami of nasi of aardappelpuree. Dit gerechtje moet ik binnenkort maar eens gaan maken, heb me laten vertellen dat de snijboontjes uit eigen land tot eind september te verkrijgen zijn!

Ik heb ook nog een waslijst aan ontzettend lekkere taarten, cakes, toetjes, koekjes en chocoladegerechten klaar staan, daar ga ik binnenkort maar eens een post aan wijden!

Liefs,

Lin ☘

1 comment on “7 makkelijke recepten die binnenkort bij ons op tafel staan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *