Zoals je misschien al eerder hebt gelezen, ben ik gek op lezen. Het liefst lees ik psychologische of literaire thrillers, als het maar spannend is. Een boek moet me wel pakken tijdens het eerste hoofdstuk, is dit niet het geval dan begin ik gewoon in de volgende.
Gelukkig heb ik in de loop der jaren een hele lijst met favoriete schrijvers en schrijfsters verzameld, dus aan goede boeken geen gebrek! Lees snel verder voor een lijstje met 5 van mijn lievelingsauteurs.

✔︎ Karin Slaughter

Van Karin Slaughter heb ik echt alle boeken die ze tot nu toe geschreven heeft. Van ‘Nachtschade’ uit 2001 tot ‘Verborgen’ dat afgelopen zomer is verschenen, elk boek vind ik weer even fantastisch. Karin Slaughter heeft 2 series geschreven, de Grant County-serie, waarin kinderarts en lijkschouwer Sara Linton en haar ex-man Jeffrey Tolliver de hoofdrol spelen en de Atlanta-serie met politieman Wil Trent in de hoofdrol. In de 3e serie, de Georgia-reeks, ontmoeten Sara Linton en Wil Trent elkaar en gaan ze samenwerken.
Elke zomer komt er een nieuw boek uit, helaas moet ik dus nog bijna een jaar wachten op de volgende…

✔︎ Harlan Coben

Harlan Coben is een Amerikaanse schrijver, en de eerste schrijver die alle drie belangrijkste Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam heeft. Hij werd in de jaren 90 bekend met een serie boeken rondom sportmakelaar en speurder Myron Bolitar, waarvan ik overigens nog geen enkel boek heb gelezen. 
Ik ben vooral fan van zijn stand alone thrillers, zoals ‘De Verbeelding’ en ‘De Vreemde’. Coben schrijft in korte hoofdstukken, wat ik zelf altijd erg prettig vind lezen, maar waardoor ik vaak veel te laat ga slapen, omdat het zo makkelijk is om nóg een hoofdstuk te lezen als het heel spannend is. Zijn nieuwste boek ‘Naar Huis’ is er eentje uit de serie met Myron Bolitar, dus ik heb de Bolitar-serie maar op mijn leeslijst gezet!

✔︎ James Patterson

Van James Patterson heb ik al heel veel boeken gelezen. Hij schrijft veel boeken in bepaalde series, zoals ‘Alex Cross’ en ‘Women’s Murder Club’. Vooral de boeken met Alex Cross in de hoofdrol vind ik super. Voor beide series schreef Patterson al meer dan 10 titels en hopelijk gaat-ie hier voorlopig nog even mee door.
Het laatste boek dat ik van James Patterson heb gelezen, is ‘Gerechtigheid’. Dit is echt zo’n boek, dat ik in één ruk (nou ja, in meerdere dan, het boek heeft 479 bladzijdes) heb uitgelezen. Het is één van de delen uit de Alex Cross serie, helaas lees ik deze een beetje door elkaar heen, waardoor ik in sommige delen al informatie heb uit latere delen. Vanaf nu dus maar netjes op volgorde lezen, dat houdt het net iets spannender!

✔︎ Linda Jansma

Naast Saskia Noort is Linda Jansma één van m’n favoriete Nederlandse schrijfsters. Elk boek pakt me vanaf de eerste bladzijde en omdat de verhalen zo levensecht zijn en in een vlotte stijl zijn geschreven, heb ik deze boeken (helaas) altijd in een mum van tijd uit.
Het boek wat ik tot nu toe het allerbeste vond, is ‘Caleidoscoop’. Maar ik heb nog lang niet alle boeken van Linda Jansma gelezen, er zitten ongetwijfeld nog veel meer pareltjes tussen!

✔︎ Mons Kallentoft

Sinds kort heb ik de schrijver Mons Kallentoft ontdekt. Ik heb net de eerste twee boeken uit de ‘Hercules’-serie gelezen, die hij samen met Markus Lutteman heeft geschreven. Ik hou van Scandinavische schrijvers zoals Stieg Larsson en Jussi Adler-Olsen, ik durf wel te zeggen dat de boeken van Mons Kallentoft prima in dit rijtje passen.
De boeken uit de Hercules-serie, ‘Zack’ en ‘Ontspoord’ zijn rauw en gewelddadig, maar superspannend. De personages worden heel goed uitgediept, waardoor je snel sympathie voelt voor hoofdrolspeler Zack. Hij is gek op zijn baan maar ook op het nachtleven met de verleidelijke drugsscene van Stockholm. Totdat nummer 3 uit deze serie verschijnt, ga ik de boeken met inspecteur Malin Fors in de hoofdrol lezen!
Weet jij nog een goede thrillerschrijver die niet in dit lijstje voorkomt? Laat het me weten!
Liefs,
Lin ✿

2 comments on “5 van mijn favoriete thrillerschrijvers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *